NIVO verhoogt per direct uurloon jeugd

Verhoging jeugdloon

Om het voor jongeren aantrekkelijker te maken om in de schoonmaaksector te werken, worden per 1 april 2022 landelijk de jeugdlonen verhoogd. Voor jeugd van 20 jaar gaat het loon van 75% naar 100% van het vakvolwassen loon; voor de 19-jarigen van 65% naar 90% van het vakvolwassen loon. De 18-jarigen krijgen in de nieuwe situatie 85% van het vakvolwassen loon en de 17-jarigen 80%. Het verschil met de jeugdlonen voor de horeca wordt daardoor fors groter en pakt deze wijziging voordelig uit voor de schoonmaakbranche.

Ook wij zijn blij met deze ontwikkeling. Het tekort aan mensen is momenteel groot, maar met deze positieve loonbeweging wordt het met name voor studenten nu echt interessant om bij te verdienen in de schoonmaakbranche. Een geweldige vooruitgang, vooral voor de langere termijn.

Bij NIVO hoef je niet tot 1 april ’22 te wachten op verhoging uurloon

Bij NIVO zijn de jeugdlonen in december (’21) per direct verhoogd naar het nieuwe tarief. Bij NIVO kun je nu al aan de slag met een hoger uurloon. Met deze proactieve houding zorgen wij voor een flinke nieuwe aanwas aan studenten, vakantiekrachten en middelbare scholieren die willen bijverdienen.

Om een voorbeeld te geven:

Iemand van 20 jaar verdient bij NIVO nu € 11,44 per uur, dit was € 8,58. Een forse verhoging. Een 19 jarige verdient nu € 10,30 per uur en dit was € 7,44 per uur. Voor jeugd van 18 jaar is dit nu € 9,72 en eerder was dit € 6,29. Voor 17 jaar en jonger is dit nu € 9,15 ten opzichte van € 5,15.

Direct (bij)verdienen?

Wil jij ook (bij)verdienen in de schoonmaak? Vul je regio of plaatsnaam en kilometer radius in op de pagina vacatures en reageer direct op een vacature. Of laat ons weten welke dagen en uren jij wilt werken. Dan kijken we samen naar een passende werkplek voor jou.

Het leuke aan het schoonmaakwerk is o.a. dat je snel zelfstandig leert werken en je hebt een duidelijke taak. Bovendien scheelt het een abonnement voor de sportschool, want je bent actief bezig tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Voor veel jeugd is het fijn om naast de studie-uren of tijdens vakantie(s) in een vast ritme en overdag te werken. Woon je in het noorden van Nederland en wil je graag bij ons werken? We horen graag snel van jou!